Katten in de trimsalon


In de praktijk blijkt dat de meeste katten zich heel goed laten wassen, scheren of plukken en drogen. Alle katten worden dus zonder narcose of verdoving behandeld. Een narcose brengt altijd risico's met zich mee.

Zowel langharige als kortharige katten houden door een regelmatige behandeling hun vacht in optimale conditie. U kunt de vacht helemaal laten scheren. Ook is het mogelijk een vacht die niet geklit is te laten uitdunnen om te verkomen dat de vacht wel in de klit raakt. De vacht blijft dan gewoon lang.

Als de vacht te erg geklit of vervilt is, is er geen andere keus dan de kat te laten scheren. Het is belangrijk dat de vervilte vacht wordt verwijderd. Onder de klitten gaat de huid kapot en soms ontstaan ontstekingen.

Na het scheren of plukken worden alle katten altijd gewassen. Ze krijgen eventueel een vlooien behandeling en de nagels worden gecontroleerd en zo nodig geknipt. Een totale behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Als u wilt mag u er tijdens de behandeling gewoon bij blijven.

 

Brits Korthaar Rory na het ontwollen. Al het haar wat naast haar ligt is de losse ondervacht die verwijderd is. Rory zal zo ongeveer drie maanden bijna niet meer verharen.


Na de behandeling

kat10.gif

De eerste week nadat de kat geschoren is voelt hij zich soms een beetje voor gek lopen. Belangrijk is dan dat u hem laat weten dat hij nog steeds mooi is! Zeker als de vacht erg vervilt was zult u in zijn gedrag snel verandering merken; de kat voelt zich weer prima en gaat zichzelf ook weer wassen. Na drie maanden is zijn volledige vacht al weer terug.

 


kat in kooi.bmp

Vervoer naar de trimsalon

Vaak worden katten gebracht in een open doos of zo los op de arm. Het is veiliger om uw kat in een goed en veilig kattenhokje te vervoeren!

Welkom!
Honden in de trimsalon
Katten in de trimsalon
Afspraak maken!
Onze poedels
Contact
Internet Links
e-mail me